ACEGA | Asociación Galega de Celíacos 981 104 467 - 679 461 003 | [email protected]
Atención ao público: Martes - Xoves: 9:30 a 13:30. Mércores: 9:30 a 13:30 - 17:00 a 19:30

En casa

Na casa

Para as persoas celíacas incluso unhas faragullas de pan poden ser prexudiciais para a súa saúde. Por iso, é importante evitar transgresións e contaminacións cruzadas á hora de cociñar. A continuación, expóñense unha serie de pautas a ter en conta:

Como gardar a compra?

Manter os ingredientes ou alimentos sen glute separados do resto.
Gardar os produtos sen glute en estantes encima dos produtos con glute.
É de utilidade identificalos con algún tipo de etiqueta, adhesivo, envase, etc.

Precaucións á hora de cociñar

Elixir produtos sen glute, é dicir, xenéricos; produtos que se atopen na Lista de alimentos de FACE, certificados coa Espiga Barrada ou coa Marca de Garantía “Controlado por FACE” ou que teñan a mención sen glute.
Lavarse as mans con auga e xabón.
Limpar a encimera con auga e xabón antes de empezar a cociñar.
É recomendable utilizar unha táboa de cortar exclusiva de plástico.
Primeiro cociñar os pratos con ingredientes sen glute.
O aceite e a auga para cocer deben de estar limpos.

Electrodomésticos

Microondas: cubrir sempre o prato de alimentos sen glute cunha tapa.
Forno: Non enfornes simultaneamente produtos con e sen glute se o teu forno é de aire. Sitúa sempre o produto sen glute na bandexa superior.
Utilizar bolsitas protectoras termo resistentes ou colocar alimentos encima dun recipiente que impida que toquen a grella directamente.
É recomendable ter un tostador exclusivo.

Xogo de cubertos e utensilios

É preferible utilizar enxoval e xogo de cubertos de metal ou plástico. Manter os panos, mandís, panos de mesa e manteis limpos.

Close
Cart (0)

Non hai produtos no carriño. Non hai produtos no carriño.



Idioma