ACEGA | Asociación Galega de Celíacos 981 104 467 - 679 461 003 | [email protected]
Atención ao público: Martes - Xoves: 9:30 a 13:30. Mércores: 9:30 a 13:30 - 17:00 a 19:30

Receita: Pan de barra

Dámaris Gago Expósito

Ingrediente para a masa

  • 500g fariña Mix Pan Schär, Simblat/Hacendado
  • 250 g fariña Procelli
  • 250 g de auga temperada
  • 500 g auga con gas
  • 20 g de leite en po
  • 25 g de fermento de panadería fresca
  • 60 g aceite xirasol
  • 10 g sal
  • 5 g de azucre

Preparación do biscoito

  • Disolver o fermento en auga temperada cun pouco de azucre e deixar actuar uns minutos
  • Introducir nun bol a fariña, o leite en po e o aceite. Engadir o fermento e mesturar ben
  • Incorporar a auga con gas aos poucos mesturando ata ter unha masa homoxénea
  • Amasar un par de minutos, engadir o sal e seguir amasando
  • Para que doblen o seu volumen, podemos meter no forno a 60º
  • Canto teñan levedado, suimos o forno a 210º e cun recipiente con auga no seu interior. Tense que xerar vapor para conseguir unha cortiza crocante. Cando estea quente, baixar a 170º e enfornar o pan uns 45 minutos.
Close
Cart (0)

Non hai produtos no carriño. Non hai produtos no carriño.



Idioma