Dámaris Gago Expósito
Ingrediente para a masa
- 500g fariña Mix Pan Schär, Simblat/Hacendado
- 250 g fariña Procelli
- 250 g de auga temperada
- 500 g auga con gas
- 20 g de leite en po
- 25 g de fermento de panadería fresca
- 60 g aceite xirasol
- 10 g sal
- 5 g de azucre
Preparación do biscoito
- Disolver o fermento en auga temperada cun pouco de azucre e deixar actuar uns minutos
- Introducir nun bol a fariña, o leite en po e o aceite. Engadir o fermento e mesturar ben
- Incorporar a auga con gas aos poucos mesturando ata ter unha masa homoxénea
- Amasar un par de minutos, engadir o sal e seguir amasando
- Para que doblen o seu volumen, podemos meter no forno a 60º
- Canto teñan levedado, suimos o forno a 210º e cun recipiente con auga no seu interior. Tense que xerar vapor para conseguir unha cortiza crocante. Cando estea quente, baixar a 170º e enfornar o pan uns 45 minutos.