Comunicado Pontedetapas 2025
Ante o inminente comezo do concurso “Pontetapas” en Pontevedra, A Asociación de Celíacos de Galicia (ACEGA) vese na obriga de comunicar a desvinculación total e absoluta da organización de este…
Ante o inminente comezo do concurso “Pontetapas” en Pontevedra, A Asociación de Celíacos de Galicia (ACEGA) vese na obriga de comunicar a desvinculación total e absoluta da organización de este…
Son Mariña! A historia dunha nena celíaca é un libro publicado pola Asociación de Celíacos de Galicia (ACEGA), coa colaboración de Supermercados Gadis e o Concello de Ferrol. Trátase da…
É un pracer para nós compartir con vós unha novidade que preparamos con moito cariño: ¡o noso novo recetario infantil sen glute que leva por nome Mini Chefs facendo honra…
A normalización da vida das persoas celíacas, pasa necesariamente, polocoñecemento que a sociedade e os profesionais teñan sobre a Enfermidade Celíaca e adieta sen glute. Nesta liña, dende ACEGA temos…
Ola, son Ana Isabel Vila García, delegada ACEGA en Ourense. Mestra de educación infantil ediagnosticada con 34 anos, despois de detectar a enfermidade na miña filla de 2 anos. Cando…
Ola, Son Lidia Filgueira, delegada de Acega na Coruña. Celíaca desde sempre e creadora de contido en @lidiadisfrutasingluten. Cando escoitaches falar por primeira vez da enfermidade celíaca cómo reaccionaches? Diagnosticáronme…
Son Nuria Colmenero Lama, traballadora de ACEGA, son a responsable do Departamento de Restauración e Seguridade Alimentaria, impartindo formacións a establecementos, recollendo mostras para analíticas, solventando dúbidas dos establecementos asesorados,…
O meu nome é Sheila Parga Abuín e traballo como formadora no departamento de restauración e seguridade alimentaria de ACEGA. Tamén dou apoio ao departamento de atención ao socio, atendendo…
Hoxe, 14 de novembro é o Día Mundial da Diabetes. É por iso que queremos falarche da relación desta patoloxía coa enfermidade celíaca, unha relación moi estreita lonxe do que…
Segundo o Regulamento Europeo (UE) Nº 828/2014, os produtos etiquetados como “sen glute” teñen que ten menos de 20 ppm ou 20 mg/kg de glute no produto final. Esta normativa…