![1](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_1.png)
1
Utilizar alimentos que no seu estado natural non conteñan glute: leite, carne, peixe, ovos, verduras, hortalizas, froitas, etc.
![2](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_2-1.png)
2
Evitar produtos manufacturados ou manipulados pola industria.
![3](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_3.png)
3
Toda materia prima que se utilice na elaboración de produtos sen glute debe ser á súa vez totalmente exenta de glute.
![4](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_4.png)
4
Evitar o risco de contaminación cruzada durante a manipulación e o cociñado dos alimentos, xa que un alimento sen glute pode contaminarse co glute procedente doutro alimento.
![5](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_5.png)
5
Non utilizar aceite que se utilizou previamente para fritir alimentos con glute.
![6](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_6.png)
6
No elaborar simultaneamente platos con y sin gluten, empezar siempre por el plato sin gluten.
![7](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_7.png)
7
Almacenar los alimentos sin gluten separados de los que contienen gluten.
![8](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_8.png)
8
Etiquetar correctamente los productos ‘sin gluten’ para evitar confusiones y contaminaciones.
![9](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_9.png)
9
Limpiar correctamente as superficies de traballo.
![10](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_10.png)
10
Extremar las medidas de limpeza nos utensilios para cociñar, mezclar, servir, colar, etc.
![11](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_11.png)
11
Evitar a contaminación a través da roupa de traballo ou das mans; estas deben estar ben limpas.
![12](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_12.png)
12
Un prato elaborado cun ingrediente con glute é un prato contaminado. Non serve retirar o ingrediente con glute.
![13](https://celiacosgalicia.es/wp-content/uploads/2020/09/consejo_13.png)
13
ANTE A DUDA DE SI UN PRODUTO CONTÉN GLUTE, ¡NON O UTILICE!